Crema de vanilie homemade perfecta

de simonacallas in Prajituri, 14 Apr 2014 | 18846 vizualizari

 

Iubesc crema de vanilie. E dulce, e bună, are o culoare fantastică. Nu mai spun că se foloseşte în nenumărate reţete de torturi şi prăjituri, pe care multă vreme le-am evitat, din cauză că mă temeam de această cremă. Nicuna dintre variantele incercate nu-mi ieşea cum trebuie. Până când am găsit pe blogul lui Bogdan Roman (fost concurent la MasterChef) reţeta ideală pentru mine. Şi aş vrea să v-o împărtăşesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri cu vârf amidon (circa 40 gr.)
  • esenţă/extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de vanilie homemade perfecta:

Pregătim ingredientele (foto 1). Punem laptele la încălzit. Separat, punem un vas cu apă pe foc (vom avea nevoie pentru baia de aburi).

 Într-un vas (em am ales o crăticioară Zepter, dar se poate folosi orice vas cât mai puţin aderent, ca să nu se lipească crema atunci când o vom încălzi), frecăm bine gălbenuşurile cu zahărul (foto 2), apoi cu amidonul (foto 3).

Adăugăm laptele cald, în fir subţire (foto 4), amestecând continuu cu un tel. Adăugăm esenţa de vanilie (foto 5). Punem vasul la baie de abur şi amestecăm fară întrerupere (foto 6), până când se îngroaşă (foto 7).

Transferăm crema într-un bol curat, o acoperim cu folie alimentară (foto 8), insistând la margini, ca să nu fie în conatct cu aerul (pentru că s-ar forma o peliculă care nu ne trebuie) şi lăsăm să se răcească. După ce ajunge la temperatura camerei, este gata să fie introdusă în orice reţetă de desert.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie homemade perfecta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

simonacallas 1

18.04.2014, 16:10

Alinutza

Lia

Va multumesc mult

BogdanMasterchef 1

10.05.2014, 05:05

Uite-asa mai gasesc cate o reteta pierduta prin stufosul internet.
Multumesc Simona Callas !

kristina1993 1

21.11.2014, 21:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie